Inbreng

Let op: inbrengen kan alleen op afspraak. Klik op de knop rechtsboven.

 • RecycleKid neemt kinderkleding, kinderschoenen, speelgoed en kinderboeken in. Voor alles geldt dat het in goede staat en onbeschadigd moet zijn.
 • Inbrengen kan alleen op afspraak. Zie de knop rechtsboven.
 • Je kunt kleding inbrengen in de maten 50 t/m 152 (0 t/m 12 jaar). H&M en Hema wordt selectief ingenomen, alleen de meer bijzondere items. Zeeman niet.
 • Je kunt schoenen inbrengen in de maten 17 t/m 36.
  De kleding is schoon, fris, niet verwassen, niet beschadigd en in de juiste vorm.
 • Speelgoed wordt selectief ingenomen. Bij twijfel, bel of mail eerst.
 • Kinderboeken worden graag ingenomen, net als puzzels en spelletjes mits ze onbeschadigd en compleet zijn.
 • Stel jezelf de vraag: ”Zou ik het zelf kopen?”

Zo werkt het

Let op: inbrengen kan alleen op afspraak.

 1. Als je kleding inbrengt, word je ingeschreven bij RecycleKid. De ingebrachte artikelen worden op jouw naam geregistreerd.
 2. Kleding die niet wordt aangenomen, neem je weer mee naar huis of kun je achterlaten om te doneren aan het Leefkringhuis in Noord.
 3. Via e-mail ontvang je een bevestiging met een omschrijving van de artikelen die je hebt ingebracht en voor welk bedrag deze in de winkel worden gehangen.
 4. RecycleKid bepaalt de verkoopprijs en behoudt het recht dit eventueel aan te passen.
 5. Wordt na inname ontdekt dat kleding toch vies of stuk is, dan wordt de kleding uit de winkel verwijderd.
 6. Kleding hangt ongeveer 10 weken in de winkel. In deze periode kun je met je persoonlijke code inloggen bij RecyleKid.nl. Je kunt zien welke producten verkocht zijn en hoeveel tegoed je hebt opgebouwd.
 7. Na verkoop ontvang je 40% van de verkoopprijs. RecycleKid betaalt de BTW-afdracht van 21%.
 8. Artikelen die niet verkocht zijn gaan naar het goede doel. Tenzij je aangeeft dat je de artikelen weer op wilt halen. Je ontvangt dan een week voor het aflopen van de verkoopperiode een e-mail met het verzoek je kleding op te halen. Het is je eigen verantwoordelijkheid dat RecycleKid over het juiste e-mailadres beschikt.
 9. Tegoeden boven de € 100,- worden automatisch per bank overgemaakt.
 10. Tegoeden onder de € 100,- worden tot een jaar na de inbrengdatum uitbetaald.

De kleding wordt beoordeeld terwijl je zelf in de winkel bent. Als het te druk is, vragen we je de kleding achter te laten om het op een ander moment te bekijken. Je ontvangt dan e-mail met het overzicht van de ingenomen kleding en eventueel een verzoek de niet-ingenomen kleding binnen een week op te halen. Kleding die na inname toch vies of beschadigd blijkt te zijn wordt zonder kennisgeving aan het goede doel geschonken.